Belasting-en toeslagenzaken bij echtscheiding

Rate this post

Scheiden of uit elkaar gaan. Wat betekent dat voor uw belastingzaken? En hoe zit het met toeslagen? Helaas komt het vaak voor dat ex-partners fiscaal veel fouten maken bij het regelen van hun echtscheiding. Een goed belastingadvies mag niet ontbreken bij uw echtscheiding. Een fiscaal correcte scheiding en deling is wat ons betreft een minimale voorwaarde. Vraagt u daarom naar onze visie op de afspraken die u wenst te maken bij uw echtscheiding. Ook voor een second opinion kunt u bij Belastingadviseur Eindhoven terecht. In het nieuwe artikel hebben wij wat zaken voor u op een rijtje gezet. 

Belastingzaken echtscheiding

Als u gaat scheiden of uit elkaar gaat, moet u met een aantal zaken rekening houden. U moet een aantal zaken zo snel mogelijk regelen bij de belastingdienst. Als eerste de aangifte van de inkomstenbelasting, dus wat u aan belasting betaalt of terugkrijgt. Voorbeelden hiervan zijn de hypotheekrenteaftrek of het deel van het eigenwoningforfait. Heeft u een voorlopige aanslag? Dan moet u deze wijzigen. Zo voorkomt u namelijk dat u gedurende het jaar te veel of te weinig ontvangt en bij de daaropvolgende aangifte voor verrassingen komt te staan. Daarnaast moet u kijken of dat u na uw scheiding recht heeft op bepaalde heffingskortingen of toeslagen. Belastingadviseur Eindhoven zorgt ervoor dat uw aangiften direct in orde worden gebracht. 

Wij plannen uw nieuwe toekomst op informele en heldere wijze.

Waarom Belastingadviseur Eindhoven?

Belastingadviseur Eindhoven regelt uw scheiding op financieel én fiscaal gebied. Ons specialisme is het terugbrengen van de financiële complexiteit van uw scheiding tot eenvoudige en begrijpelijke afspraken. Wij maken uw nieuwe financiële positie transparant, inzichtelijk en kijken samen met u vooruit. Zo weet u precies waar u aan toe bent na de scheiding. Hieronder vindt u alle aandachtsgebieden die in kaart worden gebracht.

Alle gebieden komen bij ons ruim ter tafel en worden door ons in kaart gebracht met een persoonlijk advies. Wij bieden u (en uw ex-partner), waar nodig met ons scheidingsteam gevormd door advocaten en mediators, één loket om de scheiding op basis van uw (gezamenlijke) wensen tot stand te laten komen. U hoeft niets zelf uit te zoeken, want u wordt door Belastingadviseur Eindhoven gedurende het gehele scheidingsproces begeleid.

Gratis kennismakingsgesprek

Informatie over belastingadvies en onze werkwijze bij het regelen van uw echtscheiding? Vul dan direct ons contactformulier in of stel uw vraag via Whatsapp of bel ons op 040-3035112. Wij ontvangen u graag op ons kantoor voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Scroll to Top