Dividendbelasting

Dividend uitkeren? De specialisten van Belastingadviseur Eindhoven helpen u graag verder. Deskundige adviseurs die complexe èn minder complexe vraagstukken oplossen.

Vraag over het uitkeren van dividend, de uitkeringstoets en aanverwant dividendbesluit? De fiscalisten van Belastingadviseur Eindhoven benutten gral uw persoonlijke belastingvoordelen. Leg uw vraag aan ons voor en wij laten u ervaren dat wij het verschil maken. De eerste beoordeling op basis van uw omschrijving kost u niets en is geheel vrijblijvend. Bel 040-3035112 of stuur een bericht via Whatsapp. Wij helpen u graag verder.

Dividend uitkeren naar privé

Wanneer u vermogen vanuit uw bv naar privé wilt overhevelen, dan kan dit door middel van een dividenduitkering. Houd daarbij de wettelijke regels in de gaten, waaronder de uitkeringstoets. Wij berekenen voor u de hoogte van de dividenduitkering. Keert uw bv dividend uit, dan moet hierover dividendbelasting worden ingehouden en via een aangifte dividendbelasting worden afdragen aan de Belastingdienst. De fiscalist van Belastingadviseur Eindhoven verzorgt de belastingaangifte dividenduitkering. Omdat u over het dividend in privé 25% inkomstenbelasting verschuldigd bent (tot en met 2019), moet u per saldo nog 10% van het uitgekeerde dividend bijbetalen. 

Advies en administratieve afwikkeling van uw dividenduitkering

Hoogte dividendbelasting 

De inkomstenbelasting over dividenden in box 2 bedraagt in 2019 25%, maar wordt stapsgewijs verhoogd. In 2020 wordt het tarief verhoogd naar 26,25% en dit zal in 2021 verder stijgen naar 26,9%. Het kan voor u dus voordeliger zijn om, als dit praktisch haalbaar is, eerder dividenduitkeringen naar privé te doen tegen het huidige tarief van 25%.

Belastingtarief box 2 van de inkomstenbelasting in 2018, 2019, 2020, 2021

JaarTarief in box 2
201825 %
201925 %
202026,25 %
202126,90 %

Wat anderen over ons zeggen

Ruud
Ruud
Ondernemer
Lees verder
‘Professionele hulp’ 'Heel erg geweldig bedankt voor de professionele hulp bij zowel mijn zakelijke als privé zaken. Top gevoel als je zaken in goede handen zijn en er daadkrachtig en adequaat wordt gereageerd. Klasse en nog vele jaren een constructieve en fijne samenwerking.'
Toon
Toon
Ondernemer
Lees verder
‘Duidelijk plan’ 'Belastingadviseur Eindhoven is een zeer professioneel bedrijf en hebben mij en mijn bedrijf al verschillende keren geholpen! Ze hebben een superstrak plan van aanpak en helpen echt mee op alle fronten. Als ik in de toekomst nog eens advies nodig heb zal ik weer bij ze aankloppen!!!'
Richard
Richard
Ondernemer
Lees verder
‘Heel goed resultaat’ ‘Via-via zijn wij 5 jaar geleden in contact gekomen met de fiscalist van Belastingadviseur Eindhoven. Er waren nogal wat zaken die geregeld moesten worden. Het vertrouwen dat hij ons gaf en de kundigheid in het eerste gesprek hebben een heel goed resultaat gegeven, zowel op fiscaal-juridisch als op menselijk vlak. Belastingadviseur Eindhoven is een absolute aanrader!’

Belastingvoordeel benutten?

Wilt u meer weten over het uitkeren van dividend? Vul het contactformulier in of stel uw vragen via Whatsapp of bel ons op 040-3035112. De eerste en belangrijkste vragen kunnen we vaak direct beantwoorden en daar brengen we niets voor in rekening. Gratis intakegesprek! Een afspraak maken kan vaak nog voor dezelfde of de volgende dag. Kortom, we helpen u graag verder.

Scroll to Top
× Hoe kan ik je helpen?