Loonbelasting

Heeft u een vraag over loonbelasting? Als ondernemer met personeel heeft u te maken met vraagstukken op het gebied van loonheffingen. De loonbelasting-/heffing bestaat uit de componenten: loonbelasting, premie volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen en een inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet. Loonbelasting is de belasting die op het loon van de werknemer wordt ingehouden. U draagt deze belasting direct af aan de Belastingdienst. Belastingadviseur Eindhoven biedt professionele hulp bij vragen over loonbelasting. Bel ons direct op 040-3035112 of stuur een bericht via Whatsapp. Wij helpen u graag verder.

Aanmelden loonbelasting

Voordat een werknemer bij u in dienst komt, moet u zich aanmelden als werkgever bij de Belastingdienst. U ontvangt dan een loonheffingennummer en de benodigde formulieren. U, als ondernemer en werkgever, doet aangifte loonbelasting en zorgt tegelijkertijd ook voor de afdracht van de omzetbelasting aan de Belastingdienst. Belastingadviseur Eindhoven verzorgt de aanmelding bij de Belastingdienst. Hulp nodig? Dan adviseren wij u om ons contactformulier in te vullen. 

Deskundig advies over het inkomen

Loonheffingskorting

Heffingskortingen zijn kortingen op de loonbelasting. Hierdoor hoeft u minder belasting af te dragen voor uw werknemer aan de Belastingdienst. U dient in ieder geval rekening te houden met de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. De werkgever dient de korting toe te passen aan de hand van het formulier ‘Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen’. U kunt het formulier hier downloaden.

Welke heffingskortingen zijn er?

Loonheffingen bij inhuur of onderaanneming

Huurt u personeel in via een intermediair? Dan moet de intermediair de loonheffingen voor dit personeel betalen. Doet hij dat niet, dan kan de Belastingdienst u hiervoor aansprakelijk stellen. Ook een aannemer die zijn werk uitbesteedt aan een onderaannemer, is verantwoordelijk voor de betaling van diens loonbelasting of premie volksverzekeringen. Maar hoe zit het als u zzp’er bent en u besteedt het werk uit aan een onderaannemer? Wie is er dan verantwoordelijk voor de betaling van de loonbelasting? Wij maken dit voor u inzichtelijk en beheersbaar. Neem direct contact met ons op voor een kosteloos adviesgesprek. Vul het contactformulier in of stel uw vragen via Whatsapp of bel ons op 040-3035112.  


Heffingskorting 2019

Door heffingskortingen hoeft u minder belasting te betalen. Heffingskortingen zijn kortingen op de inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen. Hierdoor betaalt u minder belasting en premies. Kijk hieronder welke heffingskortingen er zijn en hoe hoog deze kunnen zijn (belastingjaar 2019).

Heffingskorting Jonger dan de
AOW-leeftijd
Het hele jaar
de AOW-leeftijd
inkomen uit box 1
niet hoger dan € 20.384
€ 2.477 € 1.268
inkomen uit box 1
hoger dan € 20.384
en niet hoger dan € 68.507
Bedrag is afhankelijk van het inkomen Bedrag is afhankelijk van het inkomen
inkomen uit box 1
hoger dan € 68.507
€ 0 € 0


Arbeidskorting 2019

De hoogte van de arbeidskorting hangt af van uw leeftijd en van de hoogte van uw arbeidsinkomen. 
Sinds 2019 is de maximale arbeidskorting € 3.399 (was € 3.249 in 2018).

Arbeidskorting (maximaal) Arbeidsinkomen
tot en met € 34.060
Arbeidsinkomen
hoger dan 
€ 90.710
hele jaar jonger 
dan de AOW-leeftijd
€ 3.399 € 0
hele jaar de AOW-leeftijd € 1.740 € 0

Belastingvraag inkomen?

Heeft u een belastingvraag over het inkomen van uw personeel of eigen inkomen? Wij denken graag met u mee. Wilt u meer weten over onze werkwijze?  Vul het contactformulier in of stel uw vragen via Whatsapp of bel ons op 040-3035112.

Scroll to Top
× Hoe kan ik je helpen?