Vragen over de naamloze vennootschap (NV)? Dan bent u bij Belastingadviseur Eindhoven aan het juiste adres. De NV komt als rechtsvorm niet veel voor. In 2019 staan er ongeveer 1100 NV’s geregistreerd in Nederland. Heeft u vragen over de oprichting of benoeming van bestuurders en commissarissen? Dan komen wij graag met u in contact. Vul het contactformulier in of stel uw vraag via Whatsapp of bel ons op 040-3035112.

Waarom een NV?

U kiest voor een NV als u een grote onderneming heeft of wilt oprichten en u behoefte heeft aan veel kapitaal. Door het uitgeven van aandelen kunt u vermogen binnenhalen voor het bedrijf om mee te ondernemen. Al deze aandeelhouders hebben wel een stem in de algemene vergadering van aandeelhouders (ava). U geeft dus wel enige zeggenschap uit handen. Een van de belangrijkste verschillen met de besloten vennootschap (BV) is dat de NV een open karakter heeft, wat betekent dat de aandelen van een NV vrij overdraagbaar zijn. De vereisten en aansprakelijkheden van een NV zijn vrijwel gelijk aan die van de BV. Ook de oprichtingseisen zijn gelijk, behalve als het gaat om het minimum kapitaal. Hulp nodig bij de oprichting van een NV? Dan helpt Belastingadviseur Eindhoven u graag verder.

Two-tier board of one-tier board

De dagelijkse leiding van een NV ligt bij de raad van bestuur, ook wel de directie genoemd. De hoogste macht ligt bij de aandeelhoudersvergadering (ava). De ava kan de directie benoemen en ontslaan. De rol van toezichthouder wordt bij een nv vaak vervuld door een Raad van Commissarissen. De scheiding tussen bestuur en toezicht heet ook wel een bestuursmodel met een ‘two-tier board’. U kunt ook kiezen voor een ‘one-tier board’ waarbij bestuur en toezicht samen in de directie zitten. Belastingadviseurs Eindhoven heeft reeds jarenlang ervaring op het gebied van het vormgeven van toezicht. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hét allround advieskantoor

Wat is het verschil tussen een NV en een BV?

De belangrijkste verschillen tussen een NV en een besloten vennootschap (BV) zitten hem in het startkapitaal en de aandelen.

Het startkapitaal:

  • voor een NV is 45.000 euro
  • voor een BV is € 0,01

De aandelen:

  • van de NV staan niet verplicht op naam, dus direct te verkopen op de beurs
  • van de BV staan op naam, de aandelen kunnen alleen verkocht worden via de notaris

Eens vrijblijvend sparren?

NV oprichten? Belastingadviseur Eindhoven kan u hierbij terzijde staan. Interesse gewekt? Vul dan het contactformulier in of neem direct contact met ons op door te bellen naar +31 (0)40 3041460. Wij ontvangen u graag op ons kantoor voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Scroll to Top
× Hoe kan ik je helpen?