Pensioenadvies

U bent vanzelfsprekend bezig met het heden en de toekomst van het bedrijf. Maar hoe ziet uw toekomst er ná het werken uit? Belastingadviseurs Eindhoven geeft inzicht in de verschillende opties om een pensioen op te bouwen en stemt het advies af op uw persoonlijke en financiële situatie en op uw onderneming. Een eerste gesprek is kosteloos en inventariserend. Bel ons direct op 040-3035112 of stuur een bericht via Whatsapp. Wij helpen u graag verder.

Pensioenopbouw DGA

Voor u als Directeur Grootaandeelhouder (DGA) en ondernemer zijn er verschillende manieren om een pensioen op te bouwen. Wat is de beste mogelijkheid, of beste combinatie van mogelijkheden voor u? Belastingadviseurs Eindhoven adviseert over de verschillende mogelijkheden en geeft u advies over de optie of combinatie van opties die het best bij uw persoonlijke situatie past. Voor u is het belangrijk dat u vanaf uw pensioendatum voldoende inkomen en vermogen heeft om van te kunnen leven. Wij berekenen en geven u inzicht in uw verwachte inkomen op uw pensioenleeftijd. Vervolgens gaan we zorgen dat uw pensioen zo wordt ingeregeld dat het past bij u, maar ook betaalbaar is voor uw onderneming.

Neem de tijd voor later, realistisch inzicht in de toekomst

Zelf sparen

Ruim 40% van de Nederlanders spaart om later zijn pensioen aan te vullen. Dit is de minst gereguleerde manier om uw pensioen op te bouwen. U kunt maandelijks een bedrag overmaken op een speciale spaarrekening. Gaat u met pensioen, dan kunt u elke maand uzelf een bedrag uitkeren en zo leven van wat u zelf al die jaren heeft opgebouwd.

Deze manier van pensioenopbouw heeft ook enkele nadelen:

Banksparen

Voor de ondernemers die het risicovol om zelf geld van hun pensioenrekening te kunnen halen bestaat er een alternatief met meer waarborgen: banksparen. Dit is een spaarrekening die u opent bij een bank waarbij u tussentijds geen geld kunt opnemen. De bank beloont u met een hogere rente, omdat u het vermogen voor langere tijd beschikbaar stelt. Door de vaste rente kunt u eenvoudig uitrekenen wat uw vermogen zal zijn over 30 jaar. Daarnaast wordt het opgebouwde vermogen bij overlijden van de ondernemer uitgekeerd aan nabestaanden. Op het moment dat u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en geld gaat uitkeren aan uzelf, dan zal dit als inkomen worden gezien. Over dit bedrag zal daarom inkomstenbelasting afgedragen moeten worden.

Onafhankelijk en deskundig pensioenadvies

Lijfrente verzekering

Naast zelfstandig sparen bij een bank is het ook mogelijk een verzekeringsproduct af te sluiten bij een verzekerings- of beleggingsinstanties. Deze manier van sparen is vrijwel hetzelfde in de uitvoering, u maakt namelijk periodiek (maandelijks) een bedrag over op rekening van (in dit geval) een verzekeraar. In beide gevallen bouwt u zelf door periodieke betalingen een spaarpot op voor uw oude dag. De periodieke betalingen zijn daarnaast ook fiscaal aftrekbaar, omdat zij vallen binnen de box 1 regeling. Er zijn verschillende soorten lijfrentes; lijfrentes voor bepaalde tijd, lijfrentes die eindigen bij overlijden en lijfrentes die uw nabestaanden krijgen na overlijden. Een voordeel van een lijnrenteverzekering is dat u geen inkomsten en vermogensbelasting hoeft te betalen over het opgebouwde vermogen.

Pensioen in eigen beheer B.V.

Vanaf 1 juli 2017 kunt u niet langer in eigen beheer pensioen opbouwen. U kunt ook geen bedragen meer toevoegen aan pensioenvoorzieningen die u eerder in eigen beheer hebt gevormd. Wat kunt u doen met het pensioen dat u hebt opgebouwd? U kunt het opgebouwde pensioen handhaven en bevriezen of u kunt het opgebouwde pensioen prijsgeven tot de fiscale balanswaarde. Weet u niet zeker hoe u ervoor staat, zorg dan dat u wel weet hoe het zit! Laat het uitzoeken door een van onze specialisten van Belastingadviseur Eindhoven.


Oudedagreserves

Als u uw onderneming drijft vanuit een eenmanszaak of V.O.F., dan kan mogelijk de oudedagsreserve worden toegepast op een van bovengenoemde spaarregelingen. De oudedagsreserve kan worden aangevraagd als wordt voldaan aan de voorwaarden. Jaarlijks reserveert de ondernemer dan een deel van de winst. Over dit bedrag hoeft géén inkomstenbelasting af te dragen. Het levert op korte termijn dus een belastingvoordeel op. Er zijn wel voorwaarden aan de regeling verbonden. U moet voldoen van het urencriterium van 1225 uur per jaar, in het begin van het jaar nog de AOW-leeftijd niet hebben bereikt en door de belastingdienst moet u worden gezien als ondernemer

Pensioenadvies nodig?

Gedegen pensioenadvies is belangrijk. Als pensioenspecialist helpen wij u hier graag bij. Maak gerust een vrijblijvende afspraak voor een oriënterend gesprek. Heeft u vragen over uw pensioen? Vul dan het contactformulier in of neem direct contact met ons op door te bellen naar +31 (0)40 3041460. Wij ontvangen u graag op ons kantoor voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Scroll to Top
× Hoe kan ik je helpen?