Inkomstenbelasting

Hulp nodig bij uw aangifte inkomstenbelasting? Belastingadviseur Eindhoven is op de hoogte van de laatste belastingwijzigingen en zorgt ervoor dat u alle belastingvoordelen in uw belastingaangifte benut. Wij geven heldere adviezen waar u ongetwijfeld voordeel van heeft. De eerste beoordeling op basis van uw vraag of omschrijving van uw belastingkwestie kost u niets en is geheel vrijblijvend. Vul het contactformulier in of stel uw vragen via Whatsapp of bel 040-3035112

Aangifte inkomstenbelasting

Hoe staat u er fiscaal voor en waar kunnen we belastingbesparingen realiseren? De accountants en fiscalisten van Belastingadviseur Eindhoven helpen u een zo’n gunstig mogelijke fiscale route te kiezen binnen de fiscale wet-en regelgeving. Ieder jaar dient voor 1 mei uw aangifte inkomstenbelasting bij de Belastingdienst binnen te zijn. Voor verschillende soorten inkomsten hanteren zij een aparte box, met een daarbij horend belastingtarief. Er zijn drie boxen:

  • box 1: belastbaar inkomen uit werk en woning
  • box 2: belastbaar inkomen uit aanmerkelijk belang
  • box 3: belastbaar inkomen uit sparen en beleggen

Tarief inkomstenbelasting box 1, werk en woning

Bijna iedereen met een inkomen – bijvoorbeeld salaris of een uitkering of werkgerelateerde vergoedingen – valt voor de Belastingdienst in box 1. Onder inkomen uit werk en woning vallen uw inkomsten, verminderd met uw aftrekposten. Hoeveel belasting u moet betalen, wordt berekend door de tarieven toe te passen op de belastbare inkomens. Als u in 2019 de AOW-leeftijd nog niet hebt bereikt, gelden de volgende tarieven voor in box 1:

Schijf Belastbaar inkomen Percentage
1 t/m € 20.384 36,65%
2 Vanaf € 20.385 t/m € 34.300 38,10%
3 Vanaf € 34.301 t/m € 68.507 38,10%
4 Vanaf € 68.508 51,75%

Alle actuele tarieven kunt u terugvinden op de website van de Belastingdienst.

Heldere antwoorden op complexe vragen

Heffingskortingen

Benieuwd welke heffingskortingen op uw situatie van toepassing zijn? Welke heffingskortingen u krijgt, hangt af van uw persoonlijke situatie. Iedereen kan de algemene heffingskorting krijgen. Als u werkt, krijgt u ook de arbeidskorting. Deze korting wordt berekend over het arbeidsinkomen. Belastingadviseur Eindhoven maakt inzichtelijk op welke bedragen u recht heeft! Hierdoor betaalt u minder belasting en premies. Heeft u vragen over de heffingskorting? Vul direct ons contactformulier in en wij geven inzicht in uw persoonlijke situatie en mogelijkheden.

De heffingskortingen:

Voorlopige teruggaaf inkomstenbelasting

Vragen over de voorlopige aanslag inkomstenbelasting (IB)? Heeft u recht op aftrekposten, bijvoorbeeld vanwege hypotheekrente in verband met de eigen woning, dan maakt u aanspraak op een belastingteruggaaf. Wilt u niet wachten tot de aangifte inkomstenbelasting is opgesteld en dat u dan pas het geld terug ontvangt? Onze specialisten helpen u bij het aanvragen of wijzigen van een voorlopige (te betalen) aanslag. Wij kijken vooruit en zijn toekomstgericht!


Accountancy abonnement

Bij Belastingadviseur Eindhoven doen we er alles aan om het u zo aangenaam mogelijk te maken. Wij hanteren vaste tarieven voor specifieke dienstverlening, maar bieden ook een abonnement voor een compleet pakket van administratieve en fiscale diensten. De voorkomende jaarlijkse belastingaangiften verzorgen wij al voor een bedrag van € 10,00 per maand. Op deze pagina leest u meer over onze tarieven. 

Belastingadvies nodig?

Heeft u vragen over uw inkomstenbelasting of een andere belastingvraag? Bij elke belastingkwestie kunt u rekenen op onze professionele kennis. Een no-nonsense belastingadvies op maat. Wilt u meer weten over onze werkwijze?  Vul het contactformulier in of stel uw vragen via Whatsapp of bel ons op 040-3035112.

Scroll to Top

Free First consult