WOZ-belasting

Heeft u vragen op het gebied van WOZ-belasting? Onze belastingadviseur helpt u graag verder bij al uw vragen op het gebied van de WOZ-beschikking. Bijvoorbeeld als u het vermoeden heeft dat de WOZ-waarde van uw onroerende zaak niet klopt, dan maken wij onderbouwd bezwaar. We zorgen voor een vermindering van de WOZ-waarde en dat levert u structureel belastingvoordelen op ten aanzien van diverse belastingaanslagen. Wilt u ook profiteren van deze jaarlijks terugkerende belastingvoordelen? Vul het contactformulier in of stel uw vragen via Whatsapp of bel ons op 040-3035112.

Wat is WOZ?

WOZ staat voor Wet Onroerend Zaakbelasting. Bent u op 1 januari geregistreerd bij het Kadaster als eigenaar of beperkt zakelijk gerechtigde van een onroerende zaak dan ontvangt u een WOZ-beschikking. Uw gemeente stelt jaarlijks de hoogte van de WOZ-waarde vast. Dit gebeurt op basis van een vergelijking met woningen die recentelijk zijn verkocht in de omgeving en voldoende overeenkomsten hebben. De WOZ-waarde wordt ook gebruikt voor de bepaling van de eigenwoningforfait en de Ozb. Het is daarom belangrijk dat de WOZ-waarde niet te hoog wordt vastgesteld. Belastingadviseur Eindhoven maakt bezwaar en voorkomt dat u teveel belasting betaalt.

Gratis WOZ-procedure, jarenlang belastingvoordeel!

Gratis WOZ-bezwaarschrift?

Een te hoge WOZ-waarde kost tussen € 63,- en € 2.538,- per jaar. Over de looptijd van uw hypotheek (30 jaar) betaalt u dus tot € 76.140,- te veel belasting. Wij maken gratis bezwaar voor particuliere woningbezitters. Als het bezwaar gegrond is betaalt uw gemeente onze kosten op grond van het wettelijk stelsel. Indien het bezwaarschrift door de gemeente wordt afgewezen dragen wij de kosten van de procedure (No Cure No Pay). Dit maakt de dienstverlening op het gebied van te hoge WOZ-aanslagen van Belastingadviseur Eindhoven zo bijzonder.

De WOZ-waarde wordt ook als basis gebruikt voor (de hoogte van) diverse gemeentelijke belastingen. Al deze belastingen die u betaalt zijn gebaseerd op uw WOZ-waarde:

  • Onroerende-zaakbelasting (OZB)
  • Waterschapsbelasting
  • Vermogensbelasting
  • Roerende ruimtebelasting
  • Inkomstenbelasting

WOZ-waarde en nalatenschap

Als u een woning of bedrijf erft vormt de hoogte van de WOZ waarde de grondslag voor de erfbelasting. Vaak is de WOZ waarde van een pand te hoog is vastgesteld. Een te hoge WOZ waarde zorgt ervoor dat u teveel erfbelasting betaalt. Hierdoor betaalt u al snel duizenden euro’s teveel belasting. Het is erg belangrijk de WOZ-waarde goed te laten controleren en indien nodig een WOZ-bezwaar in te dienen. Wij kunnen ervoor zorgen dat de WOZ-waarde verlaagd wordt.  Omdat het gemeentelijk aanslagbiljet aan de overledene is opgelegd, moet u als erfgenaam eerst een zogenaamde WOZ-beschikking op verzoek aanvragen bij de gemeente. Zodra u de nieuwe WOZ-beschikking heeft ontvangen, gaan wij een WOZ-bezwaarschrift indienen tegen de te hoge waarde. Bel ons voor vrijblijvend advies op 040- 303 51 12 of vul het contactformulier in.

Bespaar per jaar € 63 tot € 2.538 belasting


Eigenwoningforfait WOZ

Van de aftrekbare hypotheekrente wordt door de Belastingdienst een bedrag afgetrokken. Dit bedrag wordt berekend op basis van de WOZ-waarde van de woning. Dit bedrag heet het “eigenwoningforfait”. Een te hoog vastgestelde WOZ-waarde betekent dat er een te hoog bedrag wordt afgetrokken van de aftrekbare rente en u dus uiteindelijk minder belasting terugkrijgt. Omdat de aftrekpost lager wordt krijgt u minder belasting terug.

WOZ-waarde
meer dan
WOZ-waarde
niet meer dan
Eigenwoningforfait
€ 12.500 0%
€ 12.500 € 25.000 0,25%
€ 25.000 € 50.000 0,35%
€ 50.000 € 75.000 0,50%
€ 75.000 € 1.080.000 0,65%
€ 1.080.000 € 7.020 + 2,35% van de waarde van de woning boven € 1.080.000

Kennismaken

Vermoedt u dat de gemeente het bij het verkeerde eind heeft? Dan kunnen wij gratis bezwaar voor u maken. Dit moet wel snel gebeuren, namelijk binnen zes (6) weken nadat u de beschikking heeft ontvangen. Neem dus direct contact met ons op. Vul het contactformulier in of stel uw vragen via Whatsapp of bel ons op 040-3035112.