Advies aangifte erfbelasting

Wij zorgen ervoor dat u niet teveel belasting betaald. Voorkom te hoge erfbelasting.
Gratis kennismaken

Vraag over erfbelasting? Onze fiscalist helpt u met het fiscaal voorbereiden en afwikkelen van een nalatenschap. Iedere vraag kan voor u een lange zoektocht opleveren. Wat is de waarde van een nalatenschap? Wat is het tarief van de erfbelasting? Erfenis beneficiair of zuiver aanvaarden? Wij geven direct inzicht waardoor de afwikkeling van de erfenis soepel voor u verloopt. Ook weten wij als geen ander hoe u bespaart op erfbelasting. Maak een vrijblijvende afspraak, dan kijken wij samen hoe we u het beste kunnen helpen! Bel ons 040-3035112 of vul het contactformulier in. U kunt uw vraag ook direct stellen via Whatsapp.

Beneficiair aanvaarden erfenis

Wij adviseren u bij het aanvaarden, weigeren of verwerpen van een erfenis. U kunt middels een testament of door de wet aangewezen worden als erfgenaam. Doet u niets, dan aanvaardt u volgens de wet de erfenis. Het beneficiair aanvaarden van een erfenis kan grote gevolgen hebben. U erft dan namelijk niet alleen de vermogensbestandsdelen maar ook de schulden. Twijfelt u of u een erfenis moet aanvaarden? Belastingadviseurs Eindhoven adviseert u graag over de gevolgen van beneficiaire aanvaarding en de mogelijkheden om afstand te doen ofwel een erfenis te weigeren.

Aangifte erfbelasting en belastingtarieven

Advies nodig bij de aangifte erfbelasting of andere belastingaangiften? Bij het ontvangen van een erfenis hoort vaak ook het betalen van erfbelasting. Wij begeleiden erfgenamen bij het indienen van de belastingaangifte erfbelasting. Dit is vaak complexe materie, want er komen veel verschillende zaken bij kijken. Soms heeft een erfenis ook consequenties voor de aangifte inkomstenbelasting. Daarnaast moet er namens de overledene nog een aangifte inkomstenbelasting worden gedaan. Neem direct contact op met een fiscalist van Belastingadviseur Eindhoven om de aangifte erfbelasting te begeleiden en de belastingdruk over de erfenis te verminderen! 

 

Erfbelasting

Wilt u profiteren van vrijstelling erfbelasting? Als erfgenaam kunt u vaak profiteren van een belastingvrijstelling. Hoe groot de vrijstelling is, hangt af van uw relatie met de overledene. Is de waarde van de erfenis hoger dan de vrijstelling? Dan betaalt u erfbelasting over het bedrag dat boven uw vrijstelling uitkomt. Wij zijn op de hoogte van alle mogelijkheden in uw persoonlijke situatie. Zo zorgen wij ervoor dat u optimaal profiteert van alle belastingvoordelen. 

Hoe wij te werk gaan...

Een goed advies is geen simpele druk op de knop, maar het resultaat van een weloverwogen inventarisatie van uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. We inventariseren samen de belangrijke aspecten. Daarvoor is uitgebreid de tijd in het eerste kennismakingsgesprek, dat altijd geheel kosteloos en vrijblijvend is. U zit nergens aan vast.

Als wij u goed van dienst kunnen zijn, ontvangt u van ons een passend adviesvoorstel. Wij baseren het adviesproces altijd op uw doelstellingen en financiële mogelijkheden. Wij hechten meer belang aan een realistische benadering dan aan het creëren van te hoge verwachtingen. Bent u het hiermee eens, dan gaan we voortvarend verder met het advies en de begeleiding. Dat is het uitgangspunt van onze heldere dienstverlening. 

Vanaf dit moment zorgen wij ervoor dat alles van begin tot eind wordt geregeld. Wij handelen uw zaken snel en goed af. Onze actieve manier van werken heeft zich inmiddels meer dan bewezen. 

Voor, tijdens en na het adviestraject zijn wij graag uw aanspreekpunt. Onze samenwerking heeft al geruime tijd alleen maar geleid tot tevreden klanten. Wij zetten graag die ene extra stap die in veel zaken het verschil maakt. Uw zaken zijn bij ons in goede handen.

Erfbelasting verlagen

Door te schenken op papier draagt u een deel van uw vermogen over zonder dat u dat daadwerkelijk direct hoeft te betalen. Deze schenking wordt door de ontvanger als schuld verrekend met de nalatenschap. Door deze verrekening is de erfgenaam minder erfbelasting verschuldigd. Een schenking op papier is vooral praktisch als uw vermogen bijvoorbeeld vastzit in beleggingen of onroerend goed. Uw vermogen vraagt altijd aandacht. Dat weten wij als geen ander. Doorvragen. Luisteren. Wij willen weten wat u beweegt. Samen met u werkt de fiscalist van Belastingadviseur Eindhoven aan een persoonlijk vermogensplan!

Belastingvoordeel schenken of erven

Heeft u vermogen waarin u een ander wilt laten delen? Dan kunt u ervoor kiezen om dit vermogen nu al te schenken. Ondanks dat de belastingtarieven van schenken en erven gelijk zijn, maakt het voor de ontvanger wel degelijk uit of hij een erfenis of een schenking ontvangt. Het verschil zit in de belastingvrijstelling die jaarlijks kan worden benut. Dit is het bedrag van de schenking waarover de ontvanger geen schenkbelasting hoeft af te dragen. De hoogte van de vrijstelling hangt af van de relatie van de ontvanger met de schenker en het bestedingsdoel.

wij helpen u graag verder

Bent u op zoek naar een boekhouder of deskundig belastingadvies in Eindhoven? 

Leg uw uitdaging dan kosteloos voor aan een boekhouder of fiscalist van Belastingadviseur Eindhoven. Wij ontvangen u graag op ons kantoor. Bel ons vandaag nog 040-3035112 voor een afspraak. 

Een afspraak maken kan vaak nog voor dezelfde of de volgende dag. U kunt ons ook via Whatsapp bereiken! U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

Laat een bericht achter

Vragen over erven?

Wij zorgen ervoor dat uw zaken goed geregeld zijn! Helder, begrijpelijk advies, helemaal afgestemd op uw persoonlijke situatie. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking, bij u thuis of bij ons op kantoor. Vul het contactformulier in of stel uw vragen direct via Whatsapp of bel ons op 040-3035112.

Scroll to Top
× Hoe kan ik je helpen?