Vennootschapbelasting

Belastingadviseur Eindhoven adviseert en begeleidt ondernemers bij het verzorgen van de vennootschapbelasting.
Deskundige adviseurs die complexe èn minder complexe vraagstukken oplossen.

Bent u eigenaar van bijvoorbeeld een bv of nv? Dan moet u voor uw bedrijf aangifte vennootschapsbelasting doen. Ook stichtingen en verenigingen moeten soms aangifte vennootschapsbelasting doen. De vennootschapsbelasting (Vpb) is een belasting die wordt geheven over de winst van ondernemingen, de vennootschappen. Belastingadviseurs Eindhoven adviseert u over de Vpb. Advies nodig over de vennootschapsbelasting? Belastingadviseurs Eindhoven staat voor u klaar. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking, bij u thuis of bij ons op kantoor. Vul het contactformulier in of stel uw vragen direct via Whatsapp of bel ons op 040-3035112.

Vrijstelling van vennootschapsbelasting

Volgens de Belastingdienst zijn er uitzonderingen voor de vennootschapsbelasting. Indien u onder een van deze uitzonderingen valt krijgt u vrijstelling van de vennootschapsbelasting. Bij twijfel kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs.

  • Het behartigen van een algemeen maatschappelijk of sociaal belang staat op de voorgrond (bijvoorbeeld amateursport).
  • De vereniging of stichting gebruikt de inkomsten uitsluitend voor het genoemde doel.
  • De vereniging of stichting verkrijgt de inkomsten hoofdzakelijk door de inzet van vrijwilligers.
  • Het streven naar winst is van bijkomende betekenis. De eventuele winst is in het jaar van het evenement niet meer dan 15.000 euro, of in dat jaar en de daaraan voorafgaande 4 jaren samen niet meer dan 75.000 euro. Bij deze berekening dient u rekening te houden met de kosten van vrijwilligers en andere fictieve kosten.

Er zijn ook uitzonderingen. Belangrijkste is de organisatie van een evenement. Dit kan een sportevenement zijn maar ook gewoon elk ander soort evenement. Als het (sport)evenement door een stichting of vereniging wordt georganiseerd dan moet deze ook over de winst vennootschapsbelasting betalen als het sociaal belang niet op de voorgrond staat.

Hét allround belastingadvieskantoor

Tarieven vennootschapsbelasting

De tarieven voor de vennootschapsbelasting in 2019 zijn:

Voor het deel van het belastbare bedragTarief
tot en met € 200.00019,0%
boven € 200.00025,0%

De tarieven voor de vennootschapsbelasting in 2015, 2016, 2017 en 2018 zijn:

Voor het deel van het belastbare bedragTarief
tot en met € 200.00020,0%
boven € 200.00025,0%

Wat anderen over ons zeggen

Ruud
Ruud
Ondernemer
Lees verder
‘Professionele hulp’ 'Heel erg geweldig bedankt voor de professionele hulp bij zowel mijn zakelijke als privé zaken. Top gevoel als je zaken in goede handen zijn en er daadkrachtig en adequaat wordt gereageerd. Klasse en nog vele jaren een constructieve en fijne samenwerking.'
Toon
Toon
Ondernemer
Lees verder
‘Duidelijk plan’ 'Belastingadviseur Eindhoven is een zeer professioneel bedrijf en hebben mij en mijn bedrijf al verschillende keren geholpen! Ze hebben een superstrak plan van aanpak en helpen echt mee op alle fronten. Als ik in de toekomst nog eens advies nodig heb zal ik weer bij ze aankloppen!!!'
Richard
Richard
Ondernemer
Lees verder
‘Heel goed resultaat’ ‘Via-via zijn wij 5 jaar geleden in contact gekomen met de fiscalist van Belastingadviseur Eindhoven. Er waren nogal wat zaken die geregeld moesten worden. Het vertrouwen dat hij ons gaf en de kundigheid in het eerste gesprek hebben een heel goed resultaat gegeven, zowel op fiscaal-juridisch als op menselijk vlak. Belastingadviseur Eindhoven is een absolute aanrader!’

Verlaging vennootschapsbelasting

Vanaf 2019 gaat het tarief van de vennootschapsbelasting stapsgewijs omlaag. Dat is mooi nieuws voor de ondernemers die al te maken hebben met de vennootschapsbelasting! De eerste schijf wordt dan 19%, de tweede 25%. Vanaf 2020 dalen die tarieven naar 16,5% en 22,55%. In 2021 naar 15% en 20,50%.

Tijd en geld besparen?

Wilt u ook tijd en geld besparen bij uw belastingzaken? Onze adviseurs gaan graag met u om de tafel om de mogelijkheden te bespreken. Belastingadviseur Eindhoven voorkomt u dat u meer belasting betaalt dan nodig is. Vul het contactformulier in of stel uw vragen via Whatsapp of bel ons op 040-3035112. De eerste en belangrijkste vragen kunnen we vaak direct beantwoorden en daar brengen we niets voor in rekening. Gratis intakegesprek! Een afspraak maken kan vaak nog voor dezelfde of de volgende dag. Kortom, we helpen u graag verder.

Scroll to Top
× Hoe kan ik je helpen?