Schenkbelasting

Vraag over schenken of schenkbelasting? Advies voorkomen hoge schenkbelasting? Fiscaal voordelig schenken op papier? De fiscalist van Belastingadviseur Eindhoven adviseert u bij dergelijke vraagstukken. Neem direct contact met ons op als u graag inzicht wilt in uw mogelijkheden! U bent verzekerd van een reëel en implementeerbaar advies voor uw specifieke situatie. Bel ons op 040- 303 51 12 voor een kennismakingsgesprek of leg uw vraag gratis aan ons voor via Whatsapp.

Vrijstelling schenkbelasting

Profiteert u van belastingvrijstelling? Wij geven inzicht in uw mogelijkheden. Als u een gift of schenking krijgt, betaalt u daar vaak belasting over. Hoeveel u betaalt, hangt af van het bedrag van de schenking en van uw relatie tot de schenker. Ook als u een schenking doet, heeft u te maken met belastingregels. Wij zijn volledig op de hoogte van de mogelijkheden op het gebied van schenken en geven inzicht in uw situatie. U betaalt dan nooit te veel schenkbelasting.

Wij realiseren uw persoonlijke doelen

Voordelig schenken

Wilt u fiscaal voordelig schenken? Schenken bij leven is vaak fiscaal voordelig. Met een schenking kunt u bijvoorbeeld uw kind(eren) of kleinkind(eren) financiële steun bieden voor het kopen van een huis of het bekostigen van een studie. Wilt u uw kind steunen bij het kopen of verbouwen van een woning? Dan betaalt het kind in 2019 over een bedrag van maximaal € 102.010 geen schenkbelasting. Ook kunt u geld schenken aan een goed doel. Schenken bij leven zorgt ervoor dat uw nalatenschap lager wordt. Hierdoor hoeven uw erfgenamen straks minder erfbelasting te betalen. Wij helpen u bij het maken van de juiste keuzes en het opstellen van een schenkplan met schenkingsovereenkomst.

Schenken op papier

Advies nodig over schenken op papier? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bij een schenking op papier legt u op papier vast dat u iemand over een bepaalde tijd een bedrag geeft. Bijvoorbeeld omdat u het geld nu nog niet kunt missen. Of omdat het ‘vastzit’ in uw huis. Een schenking op papier heet in notariële akten vaak een ‘schuldigerkenning uit vrijgevigheid’. Door te schenken op papier draagt u een deel van uw vermogen over aan uw kinderen zonder dat u dat direct hoeft uit te betalen. Deze schenking wordt als schuld verrekend met uw nalatenschap. Door deze verrekening zijn uw kinderen minder erfbelasting verschuldigd. De fiscalist van Belastingadviseur Eindhoven adviseert over de voorwaarden die op uw situatie van toepassing zijn!


Aangifte schenkbelasting

Moet u aangifte schenkbelasting doen? Als u een schenking ontvangt in 2019 die hoger is dan € 2.173 (in 2018 € 2.147) dan moet u aangifte doen. Als u een schenking ontvangt van uw ouders, dan ligt de grens bij € 5.428 (in 2018 € 5.363). Sommige schenkingen moet u bij elkaar optellen. Bijvoorbeeld bij schenkingen aan u en uw partner. Ook als u een waardevol cadeau krijgt, kan u verplicht zijn om aangifte te doen. Onze belastingadviseur zorgt er graag voor dat uw zaken goed geregeld!

Schenkadvies nodig?

Wilt u weten waar u verstandig aan doet en welke financiële en fiscale gevolgen uw beoogde actie heeft? Neem dan direct contact op met Belastingadviseur Eindhoven voor een belastingadvies op maat! Vul het contactformulier in of stel uw vraag via Whatsapp of bel ons op 040-3035112