Echtscheiding en belasting

Fiscaal advies bij scheiden of uit elkaar gaan nodig? Heeft u vragen over wat dat betekent voor uw belastingzaken? Wij geven u (en uw advocaat) helder advies over alle fiscale aspecten van de echtscheiding. Wij behoeden u (en uw advocaat/mediator) voor fiscale valkuilen. Als u zich niet verzekert van een deskundige fiscale begeleiding, dan kan dit desastreuze gevolgen hebben voor de uitkomst van uw echtscheiding. Tijdens het echtscheidingsproces staan wij u bij als expert op fiscaal, maar ook op financieel vlak. Bel ons gerust op 040- 303 51 12 en wij gaan direct voor u aan de slag!

Echtscheiding fiscaal goed regelen

Uw echtscheiding dient fiscaal goed geregeld te worden. Advocaten en mediators zijn doorgaans niet of nauwelijks op de hoogte van de financiële en fiscale gevolgen van de afspraken die in het kader van een echtscheiding worden gemaakt en vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Verzeker u daarom van de onafhankelijke begeleiding door een belastingadviseur van ons kantoor. Door onze frisse kijk op uw omstandigheden kunnen wij u veel geld besparen. Het fiscaal goed voorbereiden en regelen van een echtscheiding scheelt enorm veel tijd, geld en energie. Vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op voor een gratis kennismaking.

Scheidingsfiscalist, advies en bemiddeling

Samen de koers bewaken

De scheidingsfiscalist van Belastingadviseur Eindhoven werkt samen met en tevens in opdracht van advocaten, mediators, notarissen en een ieder die zich beroepsmatig met echtscheidingen bezig houdt. Daarnaast adviseren wij rechtstreeks aan particulieren en ondernemers en begeleiden wij als bemiddelaar en adviseur op verzoek het gehele echtscheidingstraject.

Als u gaat scheiden, dan spelen naast alle emoties ook de financiën en belastinggevolgen een grote rol. Vraagt u zich af hoe de Belastingdienst tegen uw echtscheiding aankijkt? Wilt u weten welke specifieke gevolgen het heeft voor uw situatie? De fiscalist van Belastingadviseur Eindhoven biedt inzicht met maatwerkadvies. De financiële gevolgen van een echtscheiding kunnen namelijk groot zijn. Wist u bijvoorbeeld:

  • dat wanneer één van u naar een ander adres verhuist er gelijk ook een fiscale termijn kan gaan lopen die gevolgen heeft voor de hypotheekrenteaftrek?
  • dat wanneer er zomaar afspraken worden gemaakt over de betaling van rente en aflossing van de eigenwoningschuld, het recht op hypotheekrenteaftrek (deels) verloren kan gaan?
  • dat een scheiding uw onderneming in gevaar kan brengen?
  • dat u grote financiële risico’s loopt als u uw in de eigen BV opgebouwde pensioen moet delen met uw (ex-)partner?

Fiscaal advies bij echtscheiding nodig?

Als u belastingadvies nodig heeft bij een echtscheiding, dan helpen wij u graag verder. Wilt u eens vrijblijvend met ons van gedachten wisselen of wilt u meer weten over onze werkwijze? Vul dan ons contactformulier in of stel uw vragen via Whatsapp of bel ons direct op 040-3035112.  Neem dan direct contact met ons op.