Estate planning

Hulp nodig bij uw estate planning? Wij zetten net een extra stapje voor u verder. Het gaat niet alleen over het schenken van uw vermogen. Of alleen advies bij het opmaken van uw testament. Wij kijken naar alle zaken die van belang zijn. Zoals naar het nieuwe en oude huwelijksvermogensrecht waar u (of uw kinderen) mee te maken hebben. Kortom bij Belastingadviseur Eindhoven zorgen we ervoor dat de nalatenschap zo fiscaal gunstig mogelijk wordt vormgegeven. Neem direct contact met ons op door te bellen 040- 303 51 12 voor een gratis kennismakingsgesprek!

Huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden zijn vaak jaren geleden opgemaakt, evenals een testament. De vraag is alleen of het in uw huidige financiële situatie nog steeds zo goed is om de huwelijks voorwaarden en/of het testament te handhaven in de huidige, misschien wel verouderde, vorm? Uw financiële positie verandert namelijk continu. Vervolgens kijken we naar schenken en erven. Vragen die daarin centraal staan: Is het verstandig om nu geld aan uw kind(eren) of een goed doel te schenken of kunt u dan beter anders regelen? Belastingadviseur Eindhoven optimaliseert uw fiscale positie, zodat u optimaal belastingvoordeel geniet!

Ervaren specialisten, maatwerk advies

Vermogensplanning

Estate planning is een instrument om die zaken op orde te brengen. Dat begint al bij leven met het in kaart brengen van het vermogen, het beoordelen van het testament en de huwelijkse voorwaarden, het zo nodig opstellen van een schenkingsplan en het op elkaar afstemmen van al deze aspecten. Met uw wensen als uitgangspunt en een frisse kijk op het erfrecht en de fiscale aspecten die daarmee samenhangen helpen de fiscalisten en adviseurs van Belastingadviseur Eindhoven u met uw vermogensplanning. 

Een aantal vragen spelen daarbij een rol, denk bijvoorbeeld aan:

  • Is het testament nog actueel met de huidige wetgeving?
  • Wil ik mijn kind(eren) nu toch al een deel van mijn vermogen schenken?
  • Doet het ter zake dat mijn partner al eerder is overleden?
  • Is het verstandig gebruik te maken van de verruimde vrijstelling van € 100.000 om te schenken?
  • Bewaken risico’s en aansprakelijkheid
  • Advies samenwerking en financiers

Uw persoonlijke situatie is het uitgangspunt bij onze advisering. Dat betekent dat we u veel vragen stellen. Samen met u inventariseren wij uw totale situatie. Daarnaast zult u zelf ook veel vragen hebben. Zoals wat gebeurt er als u komt te overlijden. 

Denk aan vragen op het gebied van:

  • Wat gebeurt er als ik onverhoopt kom te overlijden, wie erft mijn vermogen?
  • Wat gebeurt er met mijn bedrijf, wie neemt de zaken waar of wil ik graag dat iemand mijn bedrijf overneemt?
  • Hoe zit het overlijden en mijn eigen woning? Kan mijn partner in de woning blijven wonen?

Interesse in vermogensplanning?

Zoekt u praktische en deskundige estate planners die met u meedenken? Of heeft u andere financiële of fiscale vragen waarbij u onze hulp kunt gebruiken? Vul het contactformulier in of stel uw vragen via Whatsapp of bel ons op 040-3035112.