Nieuws

Definitieve rendementen box III-heffing 2020 bekendgemaakt

De staatssecretaris heeft de definitieve rendementen bekendgemaakt die voor de heffing van box III in 2020 van toepassing zullen zijn. Het rendement voor sparen voor 2020 is vastgesteld op 0,06% en het langetermijnrendement voor beleggingen op 5,33%. Het heffingvrije vermogen wordt volgens het indexatiemechanisme voor 2020 verhoogd naar € 30.846.

Lees meer »

Special Miljoenennota 2020

Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet de Miljoenennota 2020 en dus ook het Belastingplan 2020. In de kabinetsplannen voor de komende jaren valt op dat de regering inzet op het verlagen van lasten op arbeid, het tegengaan van belastingontwijking en -ontduiking, een goed Nederlands vestigingsklimaat en een groener en beter uitvoerbaar belastingstelsel. In ons nieuwe artikel hebben we de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. De adviseurs van Belastingadviseur Eindhoven zijn graag uw sparringpartner bij het maken van de juiste fiscale keuzes.

Lees meer »

Belasting-en toeslagenzaken bij echtscheiding

Scheiden of uit elkaar gaan. Wat betekent dat voor uw belastingzaken? En hoe zit het met toeslagen? Helaas komt het vaak voor dat ex-partners fiscaal veel fouten maken bij het regelen van hun echtscheiding. Een goed belastingadvies mag niet ontbreken bij uw echtscheiding. Een fiscaal correcte scheiding en deling is wat ons betreft een minimale voorwaarde. Vraagt u daarom naar onze visie op de afspraken die u wenst te maken bij uw echtscheiding. Ook voor een second opinion kunt u bij Belastingadviseur Eindhoven terecht. In het nieuwe artikel hebben wij wat zaken voor u op een rijtje gezet.

Lees meer »

Wat wij voor u kunnen betekenen?

Bij elke belastingkwestie kunt u rekenen op onze kennis en expertise. Advies op maat voor particulieren én ondernemers in Eindhoven en omgeving. Interesse in belastingadvies? Wij zijn gespecialiseerd in belastingwetgeving, controleren fiscaal uw accountant of boekhouder en geven u graag belastingbesparende tips. Wilt u ook belasting besparen? Informeer vrijblijvend naar wat wij voor u kunnen betekenen.

Lees meer »

Stappenplan voor een samenlevingscontract

U gaat samenwonen! Daar komt heel wat bij kijken. U wilt het samen goed aanpakken en besluiten dat te doen met een samenlevingscontract. Maar wat kunt u daar eigenlijk allemaal in afspreken? Het stappenplan van Belastingadviseur Eindhoven helpt u in kaart te brengen welke afspraken u samen kunt maken. Meer weten? Check het stappenplan op onze website.

Lees meer »

Onterven (klein)kinderen en partner

De adviseurs van Belastingadviseur Eindhoven krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om (klein)kinderen en/of de partner te onterven. In een testament kunt u uw echtgenoot/echtgenote en uw kinderen onterven. Dit betekent niet dat kinderen helemaal nergens meer recht op hebben. In de Nederlandse wet staat dat kinderen altijd recht hebben op een deel van de erfenis van hun ouders. Meer weten? Lees het in dit nieuwe artikel.

Lees meer »

Moet u een erfenis beneficiair of zuiver aanvaarden?

Hoe kunt u een erfenis aanvaarden? Iemand in uw familie kan komen te overlijden, bijvoorbeeld uw moeder. Uw moeder kan een erfenis achterlaten aan de erfgenamen. Aanvaard u deze helemaal of zijn er ook nog andere opties? Lees in dit artikel alles over erfenis aanvaarden en wat voor opties hierbij mogelijk zijn. Belastingadviseur Eindhoven helpt u bij het maken van de juiste keuzes

Lees meer »
Scroll to Top
× Hoe kan ik je helpen?