Vragen over de vennootschap onder firma (vof)? Dan bent u bij Belastingadviseur Eindhoven aan het juiste adres. Indien u samen met anderen een onderneming wilt starten kunt u kiezen voor een vof. Vennoten in een vof kunnen natuurlijke personen of rechtspersonen zijn. Wij zorgen voor de oprichting van een vof en het vastleggen van de afspraken tussen de ondernemers/vennoten in een vof-contract. Bel ons direct op 040- 303 51 12 of vul ons contactformulier in voor een vrijblijvende kennismaking.

Privéaansprakelijkheid bij een vof

Vragen over aansprakelijkheid? Belastingadviseur Eindhoven analyseert de risico’s en voorkomt daarmee onaangename verassingen. Alle vennoten van een vof zijn aansprakelijk voor de schulden van een vennootschap. Eerst zullen de schuldeisers het vermogen van het bedrijf gebruiken om de schulden af te lossen. Als dit niet voldoende is, zullen zij de vennoten aansprakelijk stellen. Zij kunnen dan beslag leggen op het privé-vermogen van u en uw partner. Het kan dus zijn dat u de schulden van de vennootschap die door een andere vennoot zijn gemaakt moet aflossen met uw privé-vermogen. Dit geldt echter niet voor de privé-schulden van een andere vennoot. Huwelijkse voorwaarden voorkomen dat uw partner tevens aansprakelijk is voor de schulden van de vennootschap onder firma. Bij een man-vrouwfirma werken huwelijkse voorwaarden echter niet, omdat beide personen als vennoot aansprakelijk zijn.

Afspraken vastleggen en zorgen voor de nakoming van de overeenkomst

Belastingen vof

Welke belastingen er van toepassing zijn? Belastingadviseurs Eindhoven zorgt voor inzicht. De ondernemers van een vof zijn ieder zelfstandig ondernemer en betalen dan ook inkomstenbelasting over hun eigen winst. Daarnaast betalen de vennoten ook btw over de producten of diensten die zij verkopen. Meestal gaat het hierbij om 21% btw, maar het kan ook voorkomen dat het btw-tarief 9% of 0% is. Als u personeel aanneemt, zult u tevens loonbelasting moeten betalen. Als ondernemer van een vof betaalt u dus inkomstenbelasting, maar u kunt in de meeste gevallen ook gebruikmaken van bepaalde aftrekposten. U kunt voor meer informatie contact met ons opnemen.

Voordelen vof

Nadelen vof

Meer weten over de Vof?

Nu bent u waarschijnlijk geen ondernemer geworden om u druk te maken over papierwerk. Het komt ook niet al te vaak voor als het goed is. Daarom helpen wij ondernemers graag met dit soort kwesties. Vul dan het contactformulier in of neem direct contact met ons op door te bellen naar 040-3035112. U kunt ons ook via Whatsapp bereiken! Wij ontvangen u graag op ons kantoor voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Scroll to Top
× Hoe kan ik je helpen?