Omzetbelasting

Vraag over omzetbelasting (btw)? Bent u ondernemer en oefent u zelfstandig een bedrijf of een beroep uit? Dan betaalt u omzetbelasting (btw) over uw omzet. De rechtsvorm (bijvoorbeeld bv of nv) is voor het betalen van btw niet van belang. Welke btw-tarieven gelden en wanneer moet u aangifte doen? Wij zijn graag uw klankbord bij al uw belastingvraagstukken. Bel ons direct op 040-3035112 of stuur een bericht via Whatsapp. Wij helpen u graag verder.

Bent u btw-plichtig?

De “niet-vrije beroepsbeoefenaars” zijn btw-plichtig. Deze ondernemers moeten btw rekenen over de goederen die zij leveren of de diensten die zij verrichten. Het voordeel is dat de btw die zij zelf over de zakelijke aankopen betalen, mogen aftrekken van de omzet. Wat zijn dan vrije beroepen? Wanneer u uw brood verdient met kunst, medische hulp of lesgeven, dan oefent u volgens de wetgeving voor ondernemers een vrij beroep uit. Onder voorwaarden zijn de werkzaamheden vrijgesteld van btw. Valt u onder de vrije beroepen of twijfelt u daarover? Neem dan contact op met een fiscalist of belastingadviseur van Belastingadviseur Eindhoven voor een antwoord op uw vraag.

Uw klankbord bij al uw belastingvragen

Btw-tarieven

Welke btw-tarieven zijn er in Nederland? De btw kent verschillende tarieven. Het algemene tarief is 21%. Voor sommige goederen en diensten geldt het verlaagde tarief van 9%. Doet u zaken met het buitenland, dan kan het tarief van 0% van toepassing zijn. Het standaardtarief voor de btw is 21%.

Soms rekent u een ander tarief:

Vragen over btw?

Wilt u meer weten over de belasting toegevoegde waarde (btw)? Neem dan contact op met een van onze ervaren belastingadviseurs. Vul het contactformulier in of stel uw vragen via Whatsapp of bel ons op 040-3035112. Wij ontvangen u graag voor een gratis kennismakingsgesprek.

Scroll to Top
× Hoe kan ik je helpen?